مقالات

 دلایل انفجار یا آتش گرفتن پاور بانک

دلایل انفجار پاوربانک

آیا می‌دانید دلایل انفجار پاوربانک چیست و چرا این حادثه رخ می‌دهد؟
احتمالاً شما هم روزانه و یا هر چند روز یکبار با خبر انفجار و یا آتش گرفتن پاور بانک‌ها مواجه شده‌اید و یا حتی ممکن است آن را باور نکنید و آن را خبری دروغین بدانید، اما باید بگوییم انفجار یا آتش گرفتن این شارژر همراه واقعیت دارد. این مشکل بنا به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق افتد. بسیاری از افراد پس از شنیدن این اخبار ممکن است کمی نگران شوند، اما به جای نگرانی بهتر است دلایل انفجار آن را مورد بررسی قرار داد و در جهت پیشگیری از آن اقدام کرد. در این مقاله دلایل انفجار پاور بانک‌ها مورد بررسی قرار گرفته و نحوه جلوگیری از آن را شرح داده‌ایم. با آگاهی از این مطالب و رعایت نکات مهم آن می‌توانید با خیال راحت به خرید پاوربانک با گارانتی متین در اصفهان اقدام کنید و نگران هیچ خطری از جانب آن نباشید.

مهمترین دلایل انفجار پاوربانک

برای انفجار یا آتش گرفتن پاور بانک نیاز نیست که همه دلایل با هم اتفاق بیافتد، بلکه تنها یکی از آنها هم برای رخ دادن این اتفاق کافی خواهد بود. از مهم‌ترین دلایل آتش گرفتن پاور بانک می‌توان موارد زیر را نام برد.

ساخت و طراحی ضعیف مدار پاور بانک‌ها

یکی از دلایل اصلی احتمال آتش گرفتن پاور بانک‌ها، طراحی و ساخت ضعیف مدار آن است. برخی از تولید کنندگان برای کاهش هزینه‌ها از قطعات الکترونیکی ارزان قیمت و کم کیفیت در مدار پاور بانک استفاده می‌کنند که می‌تواند باعث کارکرد نادرست و خطرناک شود. اگر مدار کنترل شارژ تخلیه باتری پاور بانک به درستی طراحی نشده باشد، ممکن است منجر به اضافه شارژ تخلیه باتری شود که می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد و انفجار گردد. همچنین طراحی نامناسب قاب و بدنه پاوربانک می‌تواند در برابر ضربه یا فشار مقاوم نبوده و به مدار و باتری آسیب برساند. بر این اساس به شما پیشنهاد می‌کنیم که همیشه به دنبال پاوربانک‌های با کیفیت بالا مثلا پاوربامک مک دودو با گارانتی متین در اصفهان و یا شهر خود باشید تا خیالتان از بابت سلامت دستگاه راحت باشد.

باتری معیوب یا نامرغوب

اصولاً پاور بانک‌هایی که در بازار موجود هستند، از باتری‌های لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری برخوردار می‌باشند که در واقع، گران‌ترین قطعه یک پاور بانک است. حال، برخی از تولید کنندگان برای کاهش هزینه‌ها از سلول‌های باتری کم کیفیت و غیر استاندارد در پاور بانک استفاده می‌کنند. باتری‌های بی‌کیفیت معمولاً عمر و کارکرد کوتاهی دارند. در نهایت پس از مدتی کارایی خود را از دست می‌دهند. این امر می‌تواند منجر به رفتارهای غیر عادی و خطرناک در باتری شود. تولیدکنندگان برخی باتری‌های نامرغوب، استانداردهای لازم مانند محافظت در برابر اضافه شارژ، اضافه دما و اتصال کوتاه را رعایت نمی‌کنند.

بیش از حد شارژ شدن از دلایل انفجار پاوربانک

اضافه شارژ یا شارژ بیش از حد پاور بانک‌ها هم از دلایل دیگر انفجار یا آتش گرفتن آنها است. اگر مدار کنترل قطع شارژ در پاور بانک به درستی عمل نکند، امکان شارژ بیش از حد باتری و بروز حوادث ناگوار وجود دارد. شارژ مداوم و بی وقفه هم در این مورد بی‌ تاثیر نیست. برخی کاربران پس از شارژ کامل، پاور بانک را از منبع برق جدا نمی‌کنند که این امر باعث اضافه شارژ باتری می‌شود. اضافه شارژ باعث گرم شدن بیش از حد سلول‌های باتری و واکنش‌های شیمیایی خطرناک در آن می‌گردد که می‌تواند منجر به انفجار یا آتش سوزی گردد. بنابراین کنترل دقیق فرایند شارژ و استفاده صحیح از پاور بانک بسیار حائز اهمیت است.

به کارگیری شارژر نامناسب

هر پاور بانک برای شارژ ایمن نیاز به ولتاژ و جریان خاصی دارد. اگر شارژری با مشخصات متفاوت استفاده شود، ممکن است باعث اضافه شارژ، گرم شدن بیش از حد یا آسیب به سلول‌های باتری گردد. شارژرهای ارزان قیمت و بی‌کیفیت ممکن است از قطعات نامرغوب استفاده کنند یا استانداردهای ایمنی را رعایت ننمایند. بنابراین توصیه می‌شود همیشه از شارژرهای و یا کلگی‌های اصلی و توصیه شده توسط سازنده پاور بانک استفاده گردد و هرگونه شارژر یا کابل آسیب دیده یا غیر استاندارد را کنار بگذارید. در این زمینه هم خرید شارژر مک دودو با گارانتی معتبر را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

قرار گرفتن پاور بانک در محیط نامناسب از دیگر دلایل انفجار پاوربانک

باتری‌های لیتیوم یونیی در دماهای بسیار بالا یا پایین عملکرد مناسبی ندارند. دمای زیاد می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد و دمای پایین نیز باعث کاهش شارژ و آسیب به باتری شود. رطوبت زیاد می‌تواند به قطعات الکترونیکی و باتری پاور بانک نفوذ کند و باعث اتصال، خوردگی و در نهایت انفجار و آتش سوزی شود. همچنین گرد و غبار یا ذرات معلق در هوا می‌توانند وارد پاور بانک شده و مدارات الکترونیکی را مختل کنند که این امر خطرآفرین است. از همه مهمتر قرار گرفتن و قرار دادن پاور بانک در میدان‌های مغناطیسی یا الکترومغناطیسی شدید می‌تواند بر عملکرد صحیح آنها تاثیر بگذارد. بنابراین توصیه می‌گردد پاور بانک را در محیط خشک، خنک، تمیز و عاری از میدان‌های مغناطیسی قوی نگهداری کنید.

آسیب‌های فیزیکی

اگر پاور بانک از ارتفاع بیافتد یا ضربه شدیدی به آن وارد شود، به سلول‌های داخلی باتری آسیب جدی می‌رسد و احتمال انفجار و آتش سوزی افزایش می‌یابد. ضربه و یا حتی آسیب‌های فیزیکی خیلی کوچک، باعث اتصالات کوتاه در مدارات الکترونیکی داخلی پاور بانک شده که می‌تواند منجر به گرم شدن شدید و انفجار گردد.

استفاده غیر اصولی از پاور بانک‌ها

قطعاً می‌توان گفت استفاده نادرست از پاور بانک یکی از مهم‌ترین دلایل انفجار پاوربانک یا آتش گرفتن آن است. چرا که اکثر کاربران با استفاده طولانی مدت از پاور بانک و یا با قرار دادن آنها در محیط‌های ناامن مانند گرمای زیاد و تحت فشار، به آنها آسیب می‌رسانند. عدم رعایت دمای مناسب، استفاده از کابل‌های معیوب و استفاده همزمان از چند دستگاه باعث آسیب‌های شدید به پاور بانک خواهد شد.

دلایل انفجار پاوربانک
دلایل آتش گرفتن پاوربانک

علائم آتش گرفتن یا انفجار در پاور بانک

چند علامت و نشانه هشدار دهنده که می‌تواند نشان دهنده احتمال انفجار یا آتش گرفتن یک پاوربانک باشد عبارتند از:

  • گرم شدن شدید: اگر پاوربانک به طرز غیرعادی گرم شود و دمای آن بسیار بالا برود، می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل داخلی در باتری یا اضافه بار باشد.
  • بوی سوختگی یا دود: اگر از پاوربانک بوی سوختگی یا دود متصاعد شود، نشانه وجود یک آسیب جدی در مدارات الکترونیکی یا باتری است که می‌تواند منجر به آتش سوزی شود.
  • تورم یا انحنای جسم پاوربانک: اگر بدنه یا جسم پاوربانک متورم، کج یا پیچ خورده شود، نشانه مشکلات شیمیایی در باتری است.
  • جرقه، صدای انفجار کوچک یا ترک خوردگی: اگر از پاوربانک جرقه‌‌ای بیرون بزند، صدای انفجار کوچکی شنیده شود یا روی آن ترک‌هایی ایجاد شود، یعنی باتری آسیب دیده و در معرض انفجار بزرگتر قرار دارد.
  • نشتی الکترولیت یا مایعات از پاوربانک: اگر مایعی از داخل پاوربانک نشت کند، نشان از نشت الکترولیت شیمیایی از سلول‌های باتری است که بسیار خطرناک می‌باشد.

در چنین شرایطی، بهترین کار این است که فوراً پاوربانک را از برق جدا کرده و آن را در یک محیط امن و دور از منابع اشتعال قرار دهید. در صورت امکان با مرکز خدمات پس از فروش تماس بگیرید.

اقدامات مهم در جلوگیری از انفجار پاوربانک

برای پیشگیری از انفجار یا آتش گرفتن خطرناک پاور بانک‌ها رعایت نکات زیر توصیه می‌گردد.

خرید از برندهای معتبر

خرید پاور بانک از برندها و شرکت‌های معتبر و شناخته شده یکی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از انفجار یا آتش گرفتن آن است. شرکت‌های بزرگ و مطرح معمولاً استانداردهای سختگیرانه‌تری را در انتخاب قطعات و فرایند ساخت پاور بانک‌ها رعایت می‌کنند تا ایمنی و کیفیت محصول تضمین شود. معمولا خدمات پس از فروش مناسب و ضمانت معتبر هم می‌تواند در این راستا کارساز باشد. برندهایی مانند انکر، سامسونگ، شیائومی، سونی، مک دودو و غیره از جمله برندهای معتبری هستند که پاور بانک‌های با کیفیت و ایمن را تولید می‌کنند.

بیش از حد شارژ نکردن پاوربانک

همانطور که اشاره شد، بیش از حد شارژ کردن از دلایل انفجار پاوربانک است. پس بهتر است پاور بانک را پس از رسیدن به شارژ کامل ۱۰۰، فورآ از شارژر جدا کنید. شارژ مداوم و مستمر باعث اضافه شارژ شدن باتری می‌شود. معمولا چراغ‌های نمایشگر پاور بانک هنگام رسیدن به شارژ کامل خاموش می‌شوند. توجه به این نشانه‌ها می‌تواند از اضافه شارژ جلوگیری کند.

عدم استفاده از کابل بی‌کیفیت

استفاده از کابل‌های شارژر بی‌کیفیت و غیر استاندارد یکی از عوامل خطرساز برای پاور بانک‌ها هستند که ممکن است عایق‌بندی نامناسبی داشته باشد. اصولاً این کابل‌ها الزامات و استانداردهای ایمنی را برای انتقال برق رعایت نمی‌کنند که خطرآفرین می‌شود. کابل‌های بی‌کیفیت ممکن است اتصالات شلی داشته باشند که باعث قطعی جریان برق گردد .بنابراین توصیه می‌شود همیشه از کابل‌های شارژ اصل و مطمئن برای پاور بانک استفاده کنید تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود.

تعویض دستگاه پس از خراب شدن برای جلوگیری از انفجار پاوربانک

اگر احساس کردید پاور بانک دچار عیب و یا ایرادی شده که با تعمیر و یا حتی بررسی‌هایی برطرف نمی‌گردد، بهتر است هرچه سریع‌تر از شر آن خلاص شوید و آن را دور بیندازید. در نهایت مجدد به فکر خرید پاور بانک جدید باشید.

جلوگیری از آسیب فیزیکی برای پیشگیری از بروز دلایل انفجار پاوربانک

هنگام حمل پاور بانک بسیار دقت کنید تا از دست نیافتد. همچنین پاور بانک را به دور از محیط‌های پرتردد و لرزش نگهداری کنید تا در معرض ضربات احتمالی قرار نگیرد. از انداختن آن روی میز یا سطح سخت خودداری نمایید. همچنین از قرار گرفتن پاور بانک زیر اشیای سنگین یا فشار شدید که می‌تواند به له شدن یا خرد شدن آن منجر شود، پرهیز کنید.

جمع‌بندی نهایی

مطابق با تحقیقات انجام شده پاور بانک‌ها به تنهایی خطرناک نیستند، اما استفاده نامناسب و نگهداری غیر اصولی از آنها موجب شده تا خطراتی را ایجاد کنند. به همین خاطر، در وهله اول پیشنهاد می‌دهیم که این دسته از پاوربانک‌ها را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید و در درجه دوم، اصول نگهداری و استفاده از آنها را به درستی رعایت کنید. فروشگاه آنلاین سارگوتاپ تنها فروشگاه تخصصی در زمینه عرضه لوازم جانبی موبايل و کامپیوتر و به عنوان نمایندگی شرکت متین در اصفهان، انواع پاور بانک را با بالاترین کیفیت و با ارایه ضمانت شرکت متین عرضه می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *