مقالات

بازیابی اطلاعات کارت حافظه تا چه حد امکان‌پذیر است؟

بازیابی اطلاعات کارت حافظه

بازیابی اطلاعات کارت حافظه، یکی از معضلات بزرگی است که اغلب افرادی که از نمایندگی شرکت متین در اصفهان خرید کرده‌اند، تجربه کرده‌اند. انواع کارت حافظه با ظرفیت‌های بالای خود، فضای ذخیره سازی زیادی برای داده‌های شما فراهم می‌کند. در کنار این مزیت عالی، پاک شدن اطلاعات آن‌ها می‌تواند ناراحت کننده باشد.‌ در مواقعی که اطلاعات مموری کارت شما به طور ناخواسته پاک می‌گردد، این سؤالات برایتان مطرح می‌شود که آیا اطلاعات پاک شده کارت حافظه بازیابی می‌شود؟ فرایند ریکاوری کردن چگونه است؟ اصلاً چه مواردی باعث پاک شدن داد‌ه‌های حافظه می‌‌شود؟ در این مقاله از سری مقالات آموزشی سارگوتاپ تصمیم داریم تا برایتان توضیح دهیم که بازیابی اطلاعات تا چه حد امکان پذیر است. از شما دعوت می‌کنیم ما را همراهی نمایید.

علل خرابی کارت حافظه و پاک شدن اطلاعات آن

پیش از آن‌که درباره چگونگی بازیابی اطلاعات کارت حافظه صحبت کنیم. بهتر است دریابید که یک کارت حافظه به چه دلایلی خراب می‌شود. در اینجا رایج‌ترین عللِ از دست دادن اطلاعات کارت حافظه را بیان می‌کنیم.

  • حذف اشتباهی: گاه ممکن است به صورت تصادفی یک فایل را قبل از پشتیبان‌گیری حذف نمایید.
  • حمله ویروس: با نصب یک بدافزار، احتمال ویروسی شدن گوشی‌تان وجود دارد. این امر منجر به پاک شدن اطلاعات رم نیز می‌گردد.
  • صدمه به گوشی: آسیب‌های فیزیکی که بر اثر ضربه، قرار گرفتن در دمای بالا یا تماس با آب، برای گوشی‌تان ایجاد می‌شود، می‌تواند موجب از دست رفتن اطلاعات مموری کارت شود‌.
  • مشکلات نرم‌افزاری: گاهی به روز رسانی سیستم عامل یا برخی از برنامه‌های مخرب و ناسازگار منجر به مشکلات نرم‌افزاری می‌شود. در نهایت، این امر بر خراب شدن کارت حافظه گوشی تأثیرگذار است.
  • خطاهای فایل: خطاهایی که در سیستم برخی از فایل‌هایتان وجود دارد، می‌تواند داده‌ها و اطلاعات مموری کارت حافظه‌ را از دسترس خارج کند.
  • کثیف شدن کارت حافظه: اگر علت عدم دسترسی به اطلاعات رم، کثیف شدن و وجود گرد و غبار روی کارت حافظه باشد؛ می‌توانید با یک پنبه و الکل آن را پاک کنید و بعد از خشک شدن کامل، مجدد کارت حافظه را اجرا نمایید.

ابزارهای مورد نیاز جهت بازیابی اطلاعات کارت حافظه

خرید رم‌هایی با برندهای معتبر مثلا خرید کارت حافظه اپیسر، خرید آنلاین کارت حافظه سیبراتون و خرید کارت حافظه سیلیکون پاور با گارانتی متین که از نظر کیفیت شناخته شده هستند، می‌تواند از اطلاعات ذخیره شده شما محافظت کند. با تمام این‌ها خراب شدن حافظه و پاک شدن اطلاعات، امری اجتناب ناپذیر است. برای اینکه بتوانید اطلاعات و فایل‌های پاک شده کارت حافظه را بازگردانید، به ابزارهای زیر نیاز است:

  1. کامپیوتر
  2. نرم‌افزار ریکاوری
  3. رم ریدر

از چه نرم‌افزاری برای بازیابی اطلاعات کارت حافظه استفاده می‌شود؟

نرم‌افزارهای فراوانی در این زمینه در بازار موجود هستند، اما برای انتخاب بهترین آنها باید نرم‌افزارهایی را انتخاب کرد که دارای نقاط مثبت و قوت فراوانی هستند. این دسته از نرم‌افزارها به صورت رایگان و یا غیر رایگان موجود می‌باشند و اکثر آنها برای ویندوز و مک قابلیت اجرا دارند. در ادامه مطلب به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

  • نرم‌افزار  Disk Drill SD Card Recover
  • نرم‌افزار  Recuva
  • برنامه  Recoverit SD Card Data Recovery
  • نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard
  • نرم‌افزار  DiskDrill Data Recovery
  • نرم‌افزار  iCare Data Recovery Free
  • نرم‌افزار  Remo Recover
  • برنامه  IObit Undelete
  • برنامه  Recoverit Free Data Recovery
  • برنامه  Stellar Data Recovery
  • برنامه  Recuva Free Data Recovery
  • برنامه  PhotoRec Data Recovery

نرم افزارهای رایگان ریکاوی اطلاعات

همانطور که پیشتر اشاره کردیم نرم‌افزارهای متعددی برای ریکاوری کردن اطلاعات انواع حافظه وجود دارد، اما بعضی از آنها را می‌توانید به صورت رایگان دانلود و اجرا کنید. با خرید نسخه پولی آنها به راحتی می‌توانید از امکانات بیشتر آنها بهره‌مند شوید. در ادامه به معرفی چند مورد می‌پردازیم.

نرم‌افزار  Disk Drill

این نرم افزار با پشتیبانی از ۴۰۰ فرمت فایل توانسته در سیستم عامل‌های مک و ویندوز فوق العاده عمل کند. با نسخه رایگان آن می‌توان تا ۵۰۰ مگابایت اطلاعات، کارت‌های حافظه را بازیابی نمود و محدودیتی در تعداد فایل‌ها وجود نخواهد داشت. با استفاده از این نرم‌افزار تنها کافی است با چند کلیک ساده و بدون خلل، اطلاعات خود را بازگردانی کنید. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به کاربری ساده و آپدیت به روز و منظم اشاره نمود.

استفاده از نرم افزار  Recuva

این نرم‌افزار برخلاف نرم‌افزار دیسک دریل، فقط برای سیستم عامل‌های مخصوص ویندوز طراحی گشته و اصولاً فرمت‌های پایه و رایج را به خوبی حمایت می‌نماید. اگر فایل‌های ساده و رایج شما از دست رفتند و قصد بازگردانی آنها را دارید، این نرم‌افزار را به شما پیشنهاد می‌دهیم. طرز کار با این نرم‌افزار بسیار راحت بوده و با یک نگاه کوچک متوجه آن خواهید شد. این نرم‌افزار برخلاف نرم‌افزار قبلی به طور مرتب به روز رسانی نخواهد شد و آخرین به روز رسانی آن به سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد.

نرم‌افزار  IObit Undelete برای بازیابی اطلاعات کارت حافظه

از مهمترین ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به رابط کاربری آسان و ساده آن اشاره کرد. یعنی کاربر به راحتی می‌تواند فایل خود را بازگردانی کند. این نرم‌افزار اصولاً برای سیستم عامل‌های ویندوز کاربرد فراوان دارد و بزرگترین عیب آن عدم ارائه امکانات اضافی دیگر است. حال اگر قرار است فایل‌هایی با فرمت‌های دیگر را بازگردانی کنید، بهتر است از نرم‌افزارهای دیگر بهره ببرید.

نرم‌افزار  MiniTool Power Data Recovery

یکی از مهم‌ترین نرم‌افزارهایی که برای بازیابی کارت حافظه به صورت رایگان و غیر پولی در دسترس می‌باشد، همین نرم‌افزار است. زیرا از ۱۰۰ نوع فایل برای ریکاوری حمایت می‌کند. مهمترین مزیت این نرم‌افزار امکان ریکاوری تمام فایل‌ها در یک جهت خاص می‌باشد. به طور مثال می‌توانید تمام فایل‌ها را فقط از دسکتاپ انتخاب کرده و یا از جهتی دیگر.

ریکاوری اطلاعات کارت حافظه
نکات مهم در ریکاوری اطلاعات حافظه

نحوه بازیابی عکس‌ها از کارت حافظه

کامپیوترها، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مناسب بازیابی عکس‌ها، بهترین ابزار برای بازیابی اطلاعات و عکس‌های کارت حافظه هستند. در میان آنها Recuva بهترین نرم‌افزار در این زمینه به شمار  می‌آید که برای بازیابی عکس‌ها توسط آن باید مراحل زیر طی گردد.
ابتدا نرم‌افزار مورد نظر را نصب و روی رایانه خود اجرا کنید. در نتیجه فایل تصویری را که می‌خواهید ریکاوری کنید، انتخاب کرده سپس در لیست تعیین محل فایل‌ها قرار دهید. در نهایت کارت حافظه را به یک سیستم متصل نمایید و بعد محلی که عکس‌ها در آنها ذخیره شده‌اند را انتخاب کنید. سپس عکس‌هایی که قصد ریکاوری آن را دارید انتخاب و روی گزینه ریکاور کلیک نمایید. سپس محل ذخیره جدید را تعیین کنید.

نحوه بازیابی اطلاعات کارت حافظه با تلفن همراه

شاید از نظر بسیاری از افراد بازیابی اطلاعات رم با گوشی امکان‌پذیر نباشد، اما باید بگوییم در صورتی که کارت حافظه سالم و بدون آسیب جدی باقی مانده باشد، می‌توان به وسیله یک سری اپلیکیشن‌ که از طریق پولی و یا اشتراکی قابلیت خرید دارند، اطلاعات را بازیابی کرد. از جمله برنامه و اپلیکیشین‌هایی که می‌توان برای بازیابی اطلاعات رم از طریق گوشی اقدام کرد، شامل موارد زیر هستند.

  • برنامه  Data Recovery
  • برنامه fone
  • برنامه DiskDigger Photo Recovery
  • نرم‌افزار Stellar Phoenix Data Recovery
  • اپلیکیشن  iMobie PhoneRescue

اپلیکیشن  EaseUs MobiSaver

نکات مهم در ریکاوری داده‌های حافظه

برای ریکاوری کردن اطلاعات با استفاده از نرم‌افزارهای بازیابی باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • برخی از نرم‌افزارهای ریکاوری که در نسخه‌های رایگان ارائه می‌شوند، قابلیت بازیابی کلیه اطلاعات پاک شده را ندارند. چون برای این کار در حجم و تعداد فایل‌ها با محدودیت مواجه هستند.
  • قبل از نصب نرم‌افزار ریکاوری، اطمینان حاصل کنید که نرم‌افزار فرمت فایل‌های پاک شده کارت حافظه شما را پشتیبانی می‌کند.
  • اگر نرم‌افزارهای ریکاوری، نتوانستند فایل‌های پاک شده شما را بازگردانند، توصیه می‌شود این کار را متخصصان حرفه‌ای در این حوزه بسپارید. آن‌ها با در اختیار داشتن تکنیک‌ها و ابزارهای پیشرفته، قادر به بازیابی داده‌ها از کارت حافظه‌هایی هستند که دچار آسیب شدید شده‌اند.

قبل از ریکاوری حافظه باید چه اقداماتی انجام دهید؟

پیش از اینکه فرایند بازیابی اطلاعات کارت حافظه را اجرا کنید، خوب است تا یک سری نکات را رعایت نمایید تا شانس بازیابی فایل‌ها و داده‌های پاک شده را افزایش دهید.

  1. ذخیره‌سازی در کارت حافظه را متوقف کنید: چنانچه متوجه شدید اطلاعات رم از دسترس خارج شده است، بلافاصله ذخیره‌سازی در کارت حافظه را متوقف نمایید تا از جایگزینی فایل‌های جدید در محل ذخیره فایل‌های پاک شده جلوگیری شود.
  2. کارت حافظه را خارج کنید: کارت حافظه را با احتیاط بدون آنکه منجر به آسیب فیزیکی شود از دستگاه خارج کنید.
  3. از کارت حافظه مراقبت نمایید: رم را تا زمان بازیابی اطلاعات، در مکانی قرار دهید که از رطوبت و تغییرات دمایی ایمن باشد.

مراحل بازیابی اطلاعات کارت حافظه

در اینجا این نکته را یادآور می‌شویم که در صورت مواجه با کارت حافظه خراب، ابتدا کارت حافظه را روی کارتخوان دیگری امتحان نمایید. چون ممکن است سالم باشد و کارتخوان دچار مشکل شده باشد. حال به توضیح گام به گام ریکاوری اطلاعات حافظه می‌پردازیم.

  • نخست نرم‌افزار ریکاوری مورد نظر خود را دانلود و نصب نمایید. می‌توانید از نرم‌افزارهای رایگان نیز استفاده کنید.
  • رم ریدر را به سیستم وصل نمایید و مکانی که فایل تان در آن بخش ذخیره شده بود را انتخاب کنید. (به عنوان مثال اگر قصد بازیابی عکس را دارید، باید به پوشه DCIM یا برند دوربین وارد شوید)
  • نرم‌افزار ریکاوری را اجرا کنید و گزینه اسکن را انتخاب نمایید. (در اغلب فایل‌های بازیابی سلامت و صحت فایل‌ها با رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز نشان داده می‌شود‌)
  • بسته به نوع و تعداد فایل‌ها، چند دقیقه عمل بازیابی طول می‌کشد.
  • وقتی فرایند اسکن به پایان رسید، نرم‌افزار، فهرستی از کلیه فایل‌های بازیابی شده را ارائه می‌دهد.
  • عکس‌های ریکاوری شده مد نظرتان را انتخاب نمایید و در ادامه بر روی گزینه Recover کلیک کنید.
  • برای ذخیره‌سازی عکس‌ها یک پوشه روی سیستم ایجاد کنید.

بهترین زمان برای ریکاوری اطلاعات حافظه

همه ما ممکن است اطلاعات و فایل‌های مختلفی را بر روی رم و یا کارت‌های حافظه ذخیره کرده باشیم تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنیم. اما ممکن است به دلایل مختلف سهوی یا عمدی این اطلاعات پاک شوند. در این شرایط شما خیلی نگران می‌شوید و این سوال ذهنتان را درگیر می‌کند که تا چه زمانی قادر به ریکاوری اطلاعات هستیم؟ بهتر است این نکته را متذکر شویم هنگامی که اطلاعات از روی کارت حافظه حذف می‌شوند، به سرعت از بین نمی‌روند اما هرچه دیرتر برای ریکاوری اقدام گردد، شانس بازگشت آنها کمتر است. بنابراین بهتر است به محض پاک کردن اطلاعات، برای ریکاوری آنها اقدام نمایید. نمی‌توان زمان دقیقی را برای آن تعیین نمود، اما به صورت کلی بهترین زمان بلافاصله پس از متوجه شدن حذف اطلاعات است.

مدت زمان عملیات بازیابی اطلاعات

مدت زمان بازیابی اطلاعات کارت حافظه به عوامل مختلفی بستگی دارد. از مهم‌ترین آنها می‌توان به حجم اطلاعات موجود بر روی کارت حافظه، نوع خرابی کارت و ابزار و روش‌های ریکاوری اشاره کرد. هرچه میزان اطلاعات بیشتر باشد، زمان ریکاوری هم طولانی‌تر خواهد بود. آسیب‌های فیزیکی معمولاً زمان ریکاوری بیشتری را نیاز دارند، اما خرابی‌های نرم‌افزاری معمولا سریعتر قابل بازیابی هستند. استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی ریکاوری هم تاثیر فراوانی در مدت زمان نهایی دارند و معمولاً سریع‌تر از روش‌های دستی بازیابی می‌شوند. روش‌های حرفه‌ای نظیر آزمایشگاه‌های بازیابی داده می‌توانند زمان ریکاوری را کاهش دهند. به طور کلی، زمان ریکاوری کارت حافظه از چند دقیقه تا چند ساعت متغیر است و به عوامل متعددی بستگی دارد، اما در موارد پیچیده‌تر ممکن است حتی تا چند روز زمان ببرد.

آیا بازیابی اطلاعات کارت حافظه سوخته امکان پذیر است؟

ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد شود که آیا اطلاعات کارت حافظه‌ای که سوخته و یا به طور فیزیکی آسیب دیده قابل بازیابی و بازگردانی است؟ در جواب باید بگوییم که این موضوع کمی چالش برانگیز می‌باشد، اما با وجود اینکه ممکن است اطلاعات درون آن از بین نرفته باشد، امکان بازگردانی آن وجود دارد. با وجود نرم‌افزارهای ویژه و افراد متخصص در این زمینه می‌توان اطلاعات آنها را بازگردانی کرد.

کلام پایانی

برای بازیابی اطلاعات کارت حافظه باید از نرم‌افزارهای مخصوص بازیابی استفاده نمایید. البته قبل از هر کاری بهتر است تا عکس، فیلم یا فایل جدیدی در کارت حافظه ذخیره نکنید. این امر شانس بازیابی حجم بیشتری از اطلاعات را فراهم می‌کند.

شرکت سارگوتاپ نمایندگی پخش و توزیع انواع لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر، انواع کارت حافظه از برندهای مختلف و معتبر را با گارانتی شرکت داده پرداز متین اصفهان به فروش می‌رساند. این شرکت برای راحتی شما عزیزان علاوه بر خرید حضوری، امکان خرید اینترنتی را نیز فراهم کرده است. شما می‌توانید به این سایت مراجعه کنید و ضمن مشاهده انواع محصولات و قیمت آنها، به خرید اینترنتی کارت حافظه مورد نظر خود اقدام کرده و در صورت نیاز از راهنمایی‌های کارشناسان مجموعه ما نیز بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *