مقالات

دلایل کم شدن صدای هندزفری و روش‌های حل آن

کم شدن صدای هندزفری

کم شدن صدای هندزفری از مهمترین مشکلات آنهاست و افراد بسیاری با ان درگیر هستند.
با پیشرفت فناوری تمایل افراد به گوش دادن موسیقی یا پادکست‌ها خیلی بیشتر گشته است. همین امر موجب شده تا افراد به صورت روزانه و یا حتی به صورت لحظه به لحظه از هندزفری و هدفون‌ها استفاده کنند، فرقی هم ندارد که هندزفری آنها سیمی یا بلوتوثی باشد و یا به سفارش هدفون و هندزفری با گارانتی متین اصفهان و با بهترین کیفیت پرداخته باشند. چالشی که اغلب کاربران هندزفری با آن روبرو می‌شوند، کم شدن صدای آن پس از مدت‌ها استفاده است. علل مختلفی در این امر دخیل هستند. اگر شما هم احساس می‌کنید که صدای هندزفری‌تان نسبت به گذشته ضعیف‌تر شده و به دنبال علل و راه حل رفع آن می‌گردید، خواندن این محتوا را پیشنهاد می‌دهیم.

چطور متوجه شویم که صدای هندزفری ما کم شده است؟

یک هندزفری با کیفیت و خوب دارای صدای مطلوب و رسایی است. قطعاً شما هم اگر برای بار اول از هندزفری استفاده کرده باشید، متوجه کیفیت صدای آن می‌شوید. چراکه حجم صدای فوق العاده‌ای را به شما ارائه می‌دهد. حال اگر پس از مدتی استفاده، کم کم شاهد ضعیف شدن و نارسایی در پخش صدا شدید باید بدانید این خود نشانگر بروز مشکل است. با بررسی مشکلات و پیدا کردن راه حل‌های مناسب می‌توانید هرچه سریع‌تر این مشکلات را برطرف کنید.

دلایل مهم کم شدن صدای هندزفری

احتمالاً برای شما پیش آمده که هنگام گوش دادن به موسیقی هر چقدر صدای هندزفری را بالاتر می‌برید، باز هم صدای مورد علاقه‌تان به گوش نمی‌رسد، حتی ممکن است هنگام تماس، صدای طرف مقابل را به درستی و یا به کل نشنوید. عوامل بسیاری در این امر دخیل هستند که در ادامه مطلب به آنها می‌پردازیم.

گرفتگی و آسیب به گوشی هندزفری

تجمع گرد و غبار، مو و دیگر آلودگی‌ها در محفظه اسپیکری و یا شیارهای صوتی هندزفری مانع از انتقال صدا می‌شود. ورود مایعات یا رطوبت به داخل گوشی هندزفری می‌تواند باعث خرابی و اختلال در عملکرد درایور شود. آسیب فیزیکی مانند ترک خوردگی، پارگی یا له شدن محفظه هندزفری در اثر ضربه و فشار نیز خود یکی دیگر از عوامل ضعف صدای هندزفری می‌باشد.

مشکل در سیم یا اتصال کابل

یکی دیگر از دلایل رایج کاهش صدای هندزفری، مشکل در سیم یا اتصال کابل است. اگر سیم هندزفری شکسته یا دچار پارگی شده باشد، ممکن است اتصال الکتریکی قطع شود و صدا به طور کامل یا بخشی از آن قطع گردد. جک اتصال هندزفری با گذشت زمان ممکن است فرسوده یا آسیب ببیند که منجر به اتصال ضعیف و قطع صدا می‌شود. اگر سیم هندزفری به درستی در جک ورودی دستگاه قرار نگرفته باشد یا اتصال شل باشد، احتمال قطع صدا یا کاهش کیفیت آن وجود دارد. خرید هنزفری با کیفیت می‌تواند، این مشکل را کاهش داد. در این زمینه ما به شما خرید هدفون هندزفری ریمکس با گارانتی در اصفهان را پیشنهاد می‌کنیم.

داغ شدن بیش از حد از علل کم شدن صدای هندزفری

هنگامی که برای مدت طولانی از هندزفری استفاده می‌کنید، گرمای تولید شده توسط درایوهای اسپیکر و مدارات الکترونیکی، داخل گوشی تجمع می‌کند که می‌تواند باعث داغ شدن بیش از حد آن شود و در نهایت ضعف صدا را به همراه داشته باشند. هرچه ولوم صدای هندزفری بالاتر باشد، نیاز به جریان الکتریکی بیشتری برای درایو کردن اسپیکر وجود دارد. همین امر موجب افزایش گرما می‌گردد. اگر عایق‌بندی داخلی گوشی هندزفری ضعیف باشد، گرما نمی‌تواند به درستی از داخل به بیرون منتقل شود و انباشته می‌گردد. داغ شدن بیش از حد علاوه بر اینکه موجب ضعف صدا می‌گردد، این مساله به آسیب دیدن قطعات الکترونیکی و کاهش عمر هندزفری هم منجر خواهد شد.

اختلال ایجاد شده در سوکت از دلایل کم شدن صدای هندزفری

در برخی موارد علت کم و یا ضعیف شدن صدا می‌تواند مشکل در سوکت باشد. این مشکل بیشتر در هندزفری‌های سیمی اتفاق افتاده و اصولاً جزء مشکلات سخت‌افزاری است. علت اصلی به وجود آمدن آن هم وجود کثیفی و آشغال بین جک و سوکت است که با تمیز نگه داشتن این مشکل برطرف می‌شود.

دلایل کم شدن صدای هندزفری
دلایل کم شدن صدای هندزفری

مشکلات نرم‌افزاری

گاهی اوقات سطح صدا در سیستم عامل برنامه پخش موسیقی یا بازی‌ها به اشتباه کم تنظیم شده است که باعث کم شدن صدای هندزفری می‌شود. اگر درایور صوتی روی سیستم شما ناسازگار یا قدیمی باشد، ممکن است عملکرد صحیح صدا را تحت تاثیر قرار دهد. برخی برنامه‌ها یا سرویس‌های در حال اجرا ممکن است در پردازش صدا تداخل ایجاد کنند و باعث کاهش کیفیت یا میزان صدا شوند. مشکلات سیستم عامل همانند خرابی، رجیستری ویندوز یا فایل‌های سیستمی هم می‌توانند صدای هندزفری را تحت تاثیر قرار دهند. برای رفع این مشکل تنظیمات سطح صدا در سیستم عامل را مورد بررسی قرار دهید و درایوهای صوتی را به آخرین نسخه به روز رسانی کنید. اگر پس از انجام این اقدامات مشکل برطرف نشد، احتمال وجود مشکل سخت افزاری وجود دارد.

کاهش میزان شارژ هندزفری

کم بودن شارژ باتری هندزفری از دلایل رایج کاهش صدا در هندزفری‌های بلوتوثی و بیسیم است. هنگامی که شارژ باتری کم می‌شود، قدرت خروجی برای درایو کردن اسپیکرها کاهش می‌یابد که منجر به کم شدن صدا می‌گردد. اصولاً باتری‌ها با ولتاژ پایین نمی‌توانند شرایط خوبی را برای ایجاد صدا فراهم کنند. برای جلوگیری از این مشکل باید همیشه باتری هندزفری را شارژ نگه دارید. اگر هنگام استفاده، متوجه کاهش صدا یا نویز شدید، آن را به شارژر متصل کنید. تعویض باتری قدیمی یا معیوب هندزفری نیز گزینه دیگری برای رفع این مشکل است.

خیس شدن و آب خوردگی

عامل دیگری که به شدت در کم شدن صدای هندزفری تاثیر می‌گذارد، خیس شدن هندزفری و یا همان سری‌های آن است. همه ما به این نکته واقف هستیم که به هیچ عنوان وسایل الکترونیکی را نباید در مجاورت رطوبت یا آب قرار داد. حال اگر هنگام بارش باران، هندزفری‌ها در گوش باشند و صدای کمی را احساس کردید، می‌توانید سریعاً به خیس شدن آن شک کنید و هرچه سریع‌تر آن را خشک کنید.

به پایان رسیدن طول عمر هندزفری از علل کم شدن صدای هندزفری

به پایان رسیدن عمر مفید هندزفری، از دلایل اصلی کاهش صدا می‌باشد. اجزای داخلی هندزفری همانند درایوهای اسپیکر، مدارها و کابل‌ها دچار استهلاک و فرسودگی می‌شوند که می‌توانند باعث کاهش کیفیت و شدت صدا گردند. آسیب دیدگی مکانیکی، استفاده نادرست، ضربه و زمین افتادن، به اجزای حساس داخلی هندزفری آسیب وارد کرده و عملکرد آن را مختل خواهد کرد. حال در صورتی که از هندزفری خود به صورت مداوم و مرتب استفاده نمایید، طول عمر درایوها خیلی کمتر شده که این خود عامل اصلی برای کاهش صدا است. با تمام این اوصاف احتمالاً پایان عمر مفید هندزفری فرا رسیده و باید آن را تعویض نمایید.

قرارگیری نامناسب پدهای سیلیکونی

اگر پدهای سیلیکونی که بر روی هندزفری هستند، درست در گوش جای نگیرند، امکان دارد صدای هندزفری را کمتر بشنوید. اصولاً هندزفری‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا در گوش افراد به درستی جای گیرند. حال یکی از دلایلی که باعث کم شدن صدای آنها می‌شود، جلوگیری نادرست سری‌های سیلیکونی آن است. پس اگر احساس کردید صدای هندزفری کم شده بهتر است به قرارگیری پدهای سیلیکونی هم توجه داشته باشید.

به هم ریختن تنظیمات صدای گوشی و یا سرور اصلی

به این نکته توجه داشته باشید که تنظیم نبودن صدای گوشی می‌تواند علت اصلی کم شدن صدای هندزفری باشد. البته یک سری از گوشی‌های قدیمی، صدا را خیلی پایین‌تر و ضعیف‌تر پخش می‌کنند. به همین خاطر به شما توصیه می‌کنیم که قبل از استفاده از هندزفری حتماً وارد تنظیمات صوتی دستگاهتان شوید. مقدار، میزان صدا، نوتیفیکیشن‌ها، صدای آلارم و موزیک‌ها را تنظیم نمایید.

راه حل‌های کم شدن صدای هندزفری

برای افزایش صدای هندزفری و هدفون می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید:

  • بررسی تنظیمات صدا در دستگاه: اطمینان حاصل کنید که سطح صدای خروجی در تنظیمات سیستم عامل، برنامه‌های پخش رسانه و بازی‌های ویدیویی در حداکثر یا سطح مطلوب تنظیم شده است.
  • نصب آخرین درایورهای صدا: درایورهای صوتی قدیمی یا ناسازگار می‌توانند باعث کاهش کیفیت صدا شوند. آخرین درایورها را از وبسایت سازنده دانلود و نصب کنید.
  • استفاده از نرم افزارهای بهبود صدا: برخی نرم افزارها مانند اکولایزرها می‌توانند کمک کنند تا میزان صدا را با تنظیم فرکانس‌های خاص افزایش دهید.
  • تمیز کردن هندزفری: گرد و غبار، موها و آلودگی‌ها می ‌وانند مانع انتقال صدا شوند. با یک برس نرم یا هوای فشرده، محفظه اسپیکر و شیارهای صوتی هندزفری را تمیز کنید.
  • بررسی اتصالات و سیم هندزفری: سیم هندزفری را برای آسیب دیدگی، شکستگی یا اتصالات شل بررسی کنید. در صورت لزوم آن را تعویض نمایید.
  • جایگزینی هندزفری قدیمی: اگر هندزفری شما بسیار قدیمی یا فرسوده است، احتمالاً زمان تعویض آن فرا رسیده است. یک مدل جدید با کیفیت بهتر انتخاب کنید.
  • استفاده از تقویت کننده صدا (آمپلی فایر): برای صداهای بلندتر می‌توانید از تقویت کننده‌های صدای جداگانه که به هندزفری متصل می‌شوند، بهره ببرید. اما در این حالت دقت کنید صدا بیش از حد بلند نشود که برای گوش مضر است.

جمع‌بندی پایانی

در این مقاله به بررسی دلایل کم شدن صدای هندزفری پرداختیم و تلاش کردیم تا راهکارهایی را برای افزایش آن ارائه دهیم. اما به صورت کلی برای آنکه از این مشکلات دور باشید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً هندزفری‌هایی با کیفیت بالا از فروشگاه اینترنتی سارگوتاپ خریداری کنید. این فروشگاه با عرضه انواع لوازم جانبی موبايل با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت و گارانتی معتبر شرکت متین می‌تواند برای انتخاب و خرید بهترین لوازم جانبی موبايل و کامپیوتر بهترین گزینه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *